T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Avcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

          Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü, ilçemizde bulunan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere, psikolojik danışman/rehber öğretmenlere, velilere ve öğretmenlere hizmet sunmaktadır. Merkezimize bireysel olarak başvuran veya okullarından yönlendirme yapılan öğrencilerimize; eğitsel, mesleki ve bireysel alanlarda rehberlik hizmeti verilmektedir. Meslek seçimi, üst öğrenim kurumlarına yönlendirme, tercih danışmanlığı, sınav kaygısı, okul başarısızlığı gibi konularda rehberlik çalışmaları yürütülmektedir. Çocuk ve ergenlerin yaşadığı duygusal ve davranışsal problemlere ilişkin danışmanlık hizmeti verilmektedir.

           Eğitim kurumlarında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için, okulda uygulanacak çalışmalar planlanmaktadır. Psikolojik danışman/rehber öğretmenler ve öğretmenlere yönelik toplantı, panel, eğitim ve seminerler düzenlenmektedir.

         İlçemizin ihtiyaçları değerlendirilerek psikolojik danışman/rehber öğretmen, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik farklı etkinlikler planlanarak uygulanmaktadır.

Rehber öğretmen toplantısı 2

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.08.2015 - Güncelleme: 03.03.2022 11:40 - Görüntülenme: 4187
  Beğen | 0  kişi beğendi